5 zabavnih in hitrih igric sortiranja

Minimalizem ne rabi biti samo temeljito, dolgo sortiranje, organiziranje in čiščenje.

Lahko je hitro in zabavno. Spodaj je nekaj idej, kako lahko implementirate minimalizem v svoje življenje in občutite njegove prednosti. Ker ne glede na to, kako majhni so premiki, dokler vas pomikajo v pravo smer, vsak korak šteje.

1. ALARM IN AKCIJA

Nastavite alarm za 5, 10 ali 15 minut in vzemite košaro za perilo ali kakšno večjo vrečo. Pojdite po prostoru in poskusite v tem času najti čim več stvari, od katerih, bi se radi poslovili. To lahko poskusite kot igro v paru s partnerjem, prijatelji ali mogoče celo z otroki.

Štopanje vam pomaga sprejeti hitre odločitve glede na instinkt, namesto dolgega in tehtnega razmišljanja, ki nas včasih lahko ustavi. Pustite se presenetiti 😉

2. MAGIČNA ŠTEVILKA ali KDO BO HITREJŠI?

Če bi si radi pri sortiranju vzeli več časa potem lahko poskusite slednje. Najprej si izberite številko. Naj bo to 20, 50 ali 100, in poskusite v enem dnevu najti toliko predmetov, ki bi jih radi dali stran.

Vključite ostale osebe, da bo naloga še bolj zabavna. Če pa želite dodaten izziv, dodajte še štoparico in to spremenite v igro – le kdo bo hitrejši?

3. MALI PROJEKT, MALA MALICA

Izberite predal, naj bo to v kuhinji, kopalnici, nočni omarici ali garderobi in ga temeljito sortirajte. Lahko izberete tudi torbico, športno torbo ali nahrbtnik in vse stresite ven. Nazaj postavite samo tisto, kar spada notri.

Pospraviti predal ali torbo nam vzame malo časa, a lahko hitro občutimo, kako boljše se počutimo, ko ima vsaka stvar svoje mesto in uporabnost. Nato lahko to ponovimo s kakšnim drugim mestom. Počasi se daleč pride.

4. ČISTA POVRŠINA

Izberite površino (kuhinjski pult, predalnik, nočna omarica, kopalniški umivalnik…) v vašem domu, za katero bi radi, da je vedno urejena in jo temeljito pospravite.

Označite jo za mesto, kamor noben ne sme več odlagati krame. Lahko si izmislite “kazen” za vsakega, ki na to mesto odloži nekaj, kar ne spada tja. To je lahko pet sklec ali počepov, ali pa dodatnih deset centov v šparovčka.

Ko boste to naredili z eno površino, boste hitro opazili, kako prijetno je. Vsakič, ko boste šli z očmi mimo, se boste malo pomirili. Vedeli boste, da je ta prostor čist in ker ste ga oblikovali po svojih željah, bo prav tako vizualno lep.

5. NOV DAN, NOV ZAČETEK

Izbrati veliko število stvari se v določenem trenutku lahko zdi prevelika naloga. Zato lahko to razdelimo na manjše dnevne izzive, ki nam pomagajo graditi na naši sposobnosti sortiranja. S časom tako postanemo hitrejši in bolj odločni.

Tu si izberite številko med 1 in 5 ter se odločite, da boste z vsakim novim dnem dali stran toliko stvari, kot je visoka vaša izbrana številka. Če želite lahko naslednji mesec igro ponovite in poskusite izziv narediti še težji tako, da izberete višjo številko.

Upam, da vam bodo igrice pomagale in vas navdušile, da poskusite z minimalizmom.

Potovanje, dolgo tisoč milj, se začne z enim samim korakom.

Leave a Reply